Biztosítás Székesfehérvár

Elérhetőségeink:

Tel/fax: 06-22/305-267


Tel: 06-20/57-55-323


E-mail: biztosfurge@2malkusz.hu

Gyakori kérdések

Biztosítási kisokos

A Biztos Fürge Kft. honlapján megkötött szerződéseknél jár nekem az online kedvezmény?

A honlapon tarifált, és megkötött szerződés esetében – a biztosítókkal való megállapodás alapján -jár az online kedvezmény.

Év közben vettem az autómat, mikor tudok biztosítót váltani?

1. Ha 2010.01.01-et megelőzően tette ezt, akkor az Ön biztosítási évfordulója január 01. Ennek értelmében Ön 2010.december 01-ig (A BIZTOSÍTÓBA EDDIG KELL BEÉRNIE AZ ÍRÁSOS FELMONDÁSNAK) tudja felmondani meglévő szerződését, és december 31-ig kell megkötnie az újat.

2. Ha Ön 2010.01.01-et követően vette a gépjárművét, akkor a szerződés évfordulója a szerződés kötésének napja. Ezt megelőzően 30 nappal tudja felmondani meglévő szerződését. Az évforduló előtt legalább 40 nappal, hozzánk beérkező megfelelő formi és adattartalmú (levél, fax, e-mailen csatolt PDF file ) felmondás intézését megoldjuk Ön helyett, ennél későbbi esetknél nem áll módunkban!
Ha például 2010.május 06-án vette az autót, akkor 2011. április 06-áig be kell érnie a biztosítóba az írásos felmondásának és 2011. május 06-áig meg kell kötnie az új szerződést.

Milyen eljárással kerül sor a Kötelező Biztosítási díjak megállapítására a Biztos Fürge Kft. portálján?

Biztosításkötő, tarifáló rendszerünk rendelkezik a „dupla díjszámítás, extrém biztonság” funkcióval, ami azt jelenti, hogy minden díj kétszer kerül megállapításra a megadott paraméterek alapján. Egyszer a rendszerbe integrált díjszámító motor, másodszor a biztosító saját szervere számolja ki a díjat a tarifálás során. Ha a két díj között éves szinten 50Ft-nál kisebb az eltérés, a rendszer jelzi, hogy a dupla tarifálás egyezést mutat.

Milyen határidők kötődnek az év végi kötelező biztosítási (GFB, KGFB) kampányhoz?

  • október 30: a biztosítók közzéteszik a következő évi (2011-es) díjaikat
  • október 30-tól folyamatosan: a meglévő biztosító megküldi a következő évi ajánlatát (legalább az évforduló előtt 50 nappal)
  • november 02. elindul a díjkalkulátorunk
  • november 29: az eddig a dátumig HOZZÁNK beérkező –meglévő- biztosításának felmondását fogadjuk (aláírt alkuszi megbízással együtt) ,és Mi intézzük a felmondást a meglévő szerződésére ha nálunk köti új szerződését
  • december 01 : edig kell beérkeznie a biztosítóba az írásos felmondásnak
  • december 31 : eddig kötheti meg az új szerződését
  • 2011.01.01: ezzel a dátummal indul az új szerződés
  • 2011.01-02. hó: a biztosítók megküldik Önnek a kötvényt és a díjbekérőt, csekket
  • 2011.02.14: legkésőbb eddig az időpontig kell befizetnie az első díjat a biztosító által küldött csekken, átutalással, vagy csoportos beszedéssel

Milyen változások lesznek a Gépjármű Kötelező Felelősségbiztosítások (GFB, KGFB) díjmegállapításában (GFB, KGFB) 2011-től?

Módosul a tarifa-besorolás alapja! Személygépkocsi és motorkerékpár esetén hengerűrtartalom helyett a forgalmi engedélybe bejegyzett KW teljesítmény, haszonjárműveknél (pótkocsiknál) a megengedett össztömeg alapján történik. Autóbusznál továbbra is a férőhely alapján, de változnak a kategóriák:

Személygépkocsik: teljesítmény alapján
37 kw teljesítményig
38-50 kw
51-70 kw
71-100 kw
101-180 kw
180 kw teljesítmény felett

Motorkerékpár: teljesítmény alapján
12 kw teljesítményig
13-35 kw
36-70 kw
70 kw teljesítmény felett

Autóbusz: férőhely alapján
10-19 férőhelyig
20-42 férőhelyig
43-79 férőhelyig
80 férőhely felett

Tehergépkocsik: össztömeg alapján
3,5 t legnagyobb össztömegig
3,5 – 12 t össztömegig
12 t össztömeg felett

Pótkocsi, félpótkocsi: össztömeg alapján
0,75 t legnagyobb össztömegig
0,75 -10 t legnagyobb össztömegig
10 t feletti össztömegig


1 Le = 0,735 KW;
1 KW = 1,34 Le

Nem változik a besorolás a következő kategóriák tekintetében: közúti és mezőgazdasági vontató, lassú jármű, munkagép, segéd-motorkerékpár, troli.

Mit javasolnak Önök a 2012. évi KGFB kampányra?

1. Mivel 2011-től változnak a díjbesorolási alapok javasoljuk, hogy mindenképpen tarifálja le kötelező biztosítását, és hasonlítsa össze a meglévő díjával!
2. Az év végi "kampányidőszak"-ban a biztosítók rengeteg kedvezményt adnak a többi termékükre is, ezért érdemes átszámolni/átszámoltatni CASCO-, és LAKÁSBIZTOSÍTÁSÁT is!

Személyesen szeretném megkötni a szerződésemet, ebben az esetben milyen plusz költséget számolnak fel? Jár ilyen esetben is az online kedvezmény?

Semmilyen plusz költséget nem számolunk fel, ha személyesen keresi meg és köt nálunk biztosítást. A szerződés adatait elektronikusan továbbítjuk a biztosítók felé, ezért a személyesen megkötött biztosításoknál is az online kedvezményeket érvényesíteni tudjuk Önnek!

Szeretnék kötelező biztosítót váltani évfordulóra, mi a teendőm?

1. Honlapunkon kattintson az „online díjkalkulátor és szerződéskötő alkalmazások” –ra, válassza a "díjszámítás megkezdését" ! Itt adja meg a saját és gépjárműve adatait, a rendszer (2011.november 8-ától) a biztosítók jövő évi díjait kiszámolja Önnek (a kalkulációhoz nem szükséges regisztráció).
2. Ha talál a tarifatáblában kedvezőbb ajánlatot, mint amit a jelenlegi biztosítója adott, akkor nyomtassa ki a rendszer által előállított felmondást és alkuszi megbízást, ezeket aláírva küldje vissza nekünk (évforduló előtt legalább 40 nappal) e-mailen, faxon vagy postán -> elintézzük jelenlegi biztosítójánál a felmondást. Az új szerződést az évforduló napjáig kell megkötni!
3. Válassza ki az összehasonlító táblázatból az új biztosítót, kattintson a „megkötöm”-re.
4. Regisztrálja be magát a rendszerünkbe, itt valós e-mail címet adjon meg, mert arra küldjük ki a dokumentumokat
5. Adja meg a rendszer által kért (az Ön személyes és a gépjármű) adatokat. Nyomtassa ki, írja alá és küldje vissza elérhetőségeinkre a felmondást és az alkuszi megbízást!
6. Küldje meg nekünk a különböző kedvezményekre jogosító okmányok másolatát és a forgalmi engedélyt (pl. gyerekkedvezménynél a gyermek TAJ kártyája, lakcímkártya,…stb.)
7. Az általunk küldött ajánlatot nyomtassa ki és tegye be a forgalmi engedélyébe. A biztosítók fogják megküldeni a kötvényt, csekket, igazolást.
8. Bármilyen kérdés esetén írjon nekünk e-mailt (biztosfurge@2malkusz.hu) és segítünk!

Szeretném megtudni, hogy 2012-ben milyen díja lesz a Kötelező Felelősségbiztosításomnak, mit tegyek?

1. Honlapunkon kattintson az „online díjkalkulátor és szerződéskötő alkalmazások” –ra, adja meg a saját és gépjárműve adatait, a rendszer (2011.november 08-ától) az összes biztosító díját kiszámolja Önnek (a kalkulációhoz nem szükséges regisztráció)
vagy
2. Honlapunkon tarifálja le bármikor a meglévő szerződését, és jelezze nekünk e-mailen, hogy kéri a 2012-es díjak megküldését! Mi garantáljuk, hogy 2012.november 20-áig ezt megküldjük elektronikus levélben.
vagy
3. Küldje meg e-mailen gépjárműve forgalmi engedélyének másolatát, e-mail címét az biztosfurge@2malkusz.hu címre és mi november 20-áig megküldjük Önnek elektronikusan a biztosítók ajánlatait

vagy
4. Keresse fel valamelyik megbízott biztosításközvetítőnket, aki személyesen tájékoztatja a 2012-es díjakról (2011.11.03-a után), és -ha kívánja- teljes körűen elintézi Önnek a biztosítóváltást.

Vállalkozásomban több autó is van, erre hogyan tudok GFB díjat kalkulálni?

Ha az egy (vállalkozás) néven lévő autók száma eléri, vagy meghaladja az ötöt, akkor flottaajánlatot érdemes kérni rá. Küldje meg nekünk a saját és autói adatait, valamint elérhetőségeit az biztosfurge@2malkusz.hu e-mail címre és mi kérünk rá ajánlatot a biztosítóktól.


Partnereink
2011 Biztos Fürge Kft. Minden jog fenntartva!